logotyp
Skottorps Bygghandel AB

Färg, inomhus - Skottorps Bygghandel AB

Filter

LÄS MER
Varma, kalla, mörka och ljusa. Olika kulörer på olika typer av ytor påverkar mer än vad man tror. Ett litet rum kan med fördel målas i ljusa kulörer för att få rummet att upplevas större. Och kulörer med varm ton är att föredra om du vill ha en mer ombonad känsla. Även golv och tak har betydelse för helheten.

Färgsätt på rätt sätt

nyhetsbild_863x200_inomhus_jpg

Tänk på att kulörer växer med ytan. Det betyder att ju större yta du målar kulören på desto kraftigare kommer kulören upplevas.


nyhetsbild_863x200_inomhus2_jpg

Vill du få ett rum att kännas mindre ska du välja mörka kulörer på väggarna och ljusa kulörer på tak och golv. Mörka och dämpade kulörer i just sovrum bidrar till att rummet känns mysigare och mer harmoniskt.


nyhetsbild_863x200_inomhus3_jpg

Rum som är målade i genomgående ljusa kulörer upplevs stora och rymliga.


nyhetsbild_863x200_inomhus4_jpg

Kulörer i gul-röd färgskala är varma medan kulörer i den gröna-blå färgskalan är kalla. Ett rum som målas i kalla kulörer kan upplevas större medan rum i varma kulörer kan kännas mer mysiga och ombonade.


nyhetsbild_863x200_inomhus5_jpg

Om du målar dina golv i en mörkare kulör kommer rummet kännas mindre. Man brukar säga att mörka kulörer förminskar. Målar du däremot taket i en mörkare kulör blir effekten att taket upplevs längre än vad det är. 

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack