logotyp
Skottorps Bygghandel AB

Laminatgolv - Skottorps Bygghandel AB

Filter

LÄS MER
Utvecklingen av laminatgolv har gått i en rasande fart och finns i många olika färger och former, allt från klassisk trädekor till designgolv. Idag anses laminat vara ett jämbördigt alternativ till äkta trägolv och finns också i andra klassiska mönster som sten och betong. Laminatgolv har växt sig populärt då det är hållbart, lättskött och enkelt att lägga.

Konstruktionen

Laminatgolv har en stomme av HDF som gör dem lättare än massiva trägolv. I stort sätt alla laminatprodukter har så kallad klick-funktion vilket gör dem lätta att lägga helt utan lim. Golvbrädorna ligger exakt mot varandra, mycket tätt mellan skarvarna. Det gör dem extra lättstädade och snygga. Ovansidan av ett laminatgolv består av ett mönsterpapper som toppas av ett slitstarkt laminatskikt. Undersidan är av laminat som gör golvet stabilt. 

Bra att veta vid läggning av laminatgolv

1. Innan du lägger golvet rekommenderar vi att det får ligga i det rum det ska läggas i minst 48 timmar i originalförpackningen. Detta för att laminatbrädorna ska acklimatisera sig vilket förebygger skevhet och välvningar. 

2. Var noga med undergolvet innan läggning. Det är viktigt att underlaget är torrt, fast och rent. 

3. Se till att brädans not pekar in mot rummet. Vi rekommenderar också att långsidan läggs parallellt med ljusinfallet. Om det finns flera ljuskällor ska du orientera dig efter den största. 

4. Generellt rekommenderar vi inte att lägga laminatgolv i våtutrymmen eftersom det inte kan utesluta att fukt tränger in och skadar golvet. 

Exempel på olika ytdesigner från vår leverantör Parador

Antikmatt struktur

Ett antikt trägolv får här en värdefull, realistisk tolkning. En rustikt utpräglad yta med bearbetnings- och bruksspår ger en matt antik struktur.

Antikmatt-struktur.png

Briljantstruktur

Briljantstrukturen understryker karaktären hos ett blommigt ådrat trä och betonar de enskilda stavarna i skeppsgolvmönstret.

Briljant-struktur.png

Elegant struktur

Betonade områden med kvistar och blommor förstärker dekorens naturlighet – optiskt och kännbart.

Elegant-struktur.png

Finträstruktur

Denna yta karakteriseras av en diskret finporig trästruktur som ger laminatbrädan ett levande och ädelt utseende.

Finfrässtruktur.png

Naturstruktur

Den naturliga strukturen gör att man kan känna ådringen. Individuella träådringar verkar och känns på så vis mycket mer realistiska.

Naturstruktur.png

Stenstruktur

Ytan anknyter med sin universella präglade struktur till moderna stengolv. Den har kännbara ojämnheter som på äkta sten!

Stenstruktur.png

Vintagestruktur

Gamla tiders ojämförliga charm blir förnimbar genom speciella träimitationer (kvistar, sprickor, spacklingar).

Vintage-struktur.png


Monterat & klart

Du vet väl att vi erbjuder golvbyte helt Monterat & Klart? För dig som inte vill, kan eller har tid finns vår helhetslösning - Monterat & Klart. Med hjälp av lokala hantverkare som vi jobbar med på orten utför vi jobbet från början till slut. Du slipper hantera olika aktörer och får en riktig helhetslösning på en enda faktura*. Konceptet gäller både för golv, dörrar, tak och fönster.

 

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack