logotyp
Skottorps Bygghandel AB

Innerdörrar - Skottorps Bygghandel AB

Filter

LÄS MER
Vi har innerdörrar i en mängd olika material och utformning. Allt från enkla, släta dörrar, till spegeldörrar, ljudisolerande dörrar, skjutdörrar, moderna dörrar och dörrar i allmogestil. Och när det kommer till färg, så sätter bara din fantasi gränser.

Välj rätt dörr

Det är upp till dig att bestämma om du ska följa husets stil eller skapa en kontrast med hjälp av dörren. Med hjälp av rätt dörr kan du bestämma mängden ljus och insyn och på så sätt skapa rätt stämning i rummet. Det går även att påverka ljudet i form av ljudisolerande dörrar. Det går inte att helt eliminera ljudinsläppet men det går i stor utsträckning minska oväsen och filtrera oönskade ljud.

Höger- eller vänsterhängd?

När man beställer en dörr, oavsett modell, ska man ange på vilken sida gångjärnen sitter. Öppna dörren mot dig och se efter om gångjärnen sitter på höger eller vänster sida. Gångjärn på höger sida visar att det är en högerhängd dörr osv.

Gammal standard

Bor du i en bostad som byggts mellan 1962 och 1972, så kan du ha innerdörrar som tillverkats enligt en måttstandard som kallas för "gammal standard". Vi kan leverera våra innerdörrar enligt de gamla måtten och den gamla gångjärnsplaceringen. Med tanke på den gamla karmens ålder, rekommenderar vi även i dessa fall att du monterar in både nya karmar och dörrblad för bästa passform och funktion. När det gäller ytterdörrar finns ingen motsvarande standard utan där rekommenderar vi att du byter både karm och dörrblad.


Swedoors designverktyg

Designverktyget är till för inspiration, för att du ska kunna prova utvalda modeller och leka med olika ytor, färger och glas.

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack