logotyp
Skottorps Bygghandel AB

Parkettgolv - Skottorps Bygghandel AB

Filter

LÄS MER
Få material kan addera så mycket värme och atmosfär som trä som ger liv och karaktär till dina rum. Och även om trender kommer och går, går aldrig kvalitet och stil ur modet. Parkettgolv är ett klassiskt golv och finns i flera olika träslag och mönster. Den vanligaste sortens parkettgolv just nu är ek, 3-stav i natursortering, som även finns även som 1-stav och 2-stav.

Så, vad kostar ett golv? Mycket mindre än du tror. Slår du ut priset på tjugo år blir kostnaden per dag i stort sett försumbar – drygt 1 kr per dag om du har ett 25 kvm stort golv. Vilket kan vara värt att tänka på när du ska välja kvalitet och material.

Vilket golv väljer du, 1-, 2- eller 3-stav?

Vad är för skillnad mellan golv och golv? Massvis! Tjocklek, material, mönster till exempel. Och om det är 1-, 2- eller 3-stav. Kolla nedan så ser du tydligt skillnaden mellan den maffigt breda och lite lyxigare 1-stavsparketten högst och den tidlöst klassiska 3-stavsparketten längst ned.

1-stav

200x864_golv_enstav_jpg 

2-stav

200x864_golv_tvåstav_jpg

3-stav

200x864_golv_trestav_jpg

Konstruktionen

Ett vanligt parkettgolv kallas för lamellparkett, där det översta lagret består av riktigt trä. Golvet består ofta av en stomme av lamellträ eller mellanskikt av gran- eller furuplywood. Ovanpå ligger sedan ett ca 4 mm tjockt skickt av ädelträ och som kan slipas 4-5 gånger. De flesta har precis som laminatgolven smarta läggningssystem som gör dem enkla att lägga och som låser ihop parkettbrädorna med nästan osynliga skarvar. 

Uppbyggnad från Kährs

200x200-parkettgolvsuppläggning_jpg

1.  Kan slipas som ett massivt golv.

Flerskiktskonstruktion med ädelträ nedtill fogen med snabbväxande trä nedanför. Det gör att du kan slipa det på samma sätt som ett massivt golv. Läggs utan lim. Woodloc®-metoden ger garanterat perfekt resultat utan att du behöver limma.

2. Korslagda skikt.

Motverkar träets naturliga rörelser och ger bättre stabilitet än massiva golv. Genom att variera träets fiberriktning i de olika lagren påverkas golven mindre av förändringar i luftfuktigheten i inomhusklimatetoch blir mer stabila.

3. Lätt att hålla rent.

Ytan är lätt att göra ren och underhålla utan starka kemikalier.

4. Furu i stommen.

Lamellparkettgolv är miljövänligare än massiva golv då det behövs mindre av det värdefulla ädelträet.

Miljötänk

Kährs började 2014 med Svanenmärkta golv. Steget att miljömärka är ett naturligt resultat av ett långsiktigt miljöarbete. Idag har de över 150 Svanenmärkta golv.

Monterat & klart

Du vet väl att vi erbjuder golvbyte helt Monterat & Klart? För dig som inte vill, kan eller har tid finns vår helhetslösning - Monterat & Klart. Med hjälp av lokala hantverkare som vi jobbar med på orten utför vi jobbet från början till slut. Du slipper hantera olika aktörer och får en riktig helhetslösning på en enda faktura*. Konceptet gäller både för golv, dörrar, tak och fönster.

Besök oss så berättar vi mer om våra parkettgolv. Välkommen till en riktig bygghandel!

Vi utvecklar våra tjänster och behöver din åsikt. Vill du delta i en kort undersökning kring vår webbplats, den tar endast ca 3-5 minuter att besvara?

OK Nej tack